Olvasási idő: 5 perc

HATÉKONY EDZÉS?

Sokan kérdezitek tőlünk, akár már az első alkalommal is, hogy mennyire hatékony a Power Plate edzésforma “Hogyan fogyjak le?” ezzel. Ha csak egy szóval kellene válaszolni erre, akkor az vagy a “kitartással” vagy a “rendszerességgel” lenne. De persze azért ennyire egyszerűen nem lehet megválaszolni ezt a kérdést.

Ugyanis sokan azt gondolják, ha már egy ilyen szuper fitness eszköz a kezünkben van, akkor szinte hátra lehet dőlni és alig kell csinálni valamit. Óriási tévedés! Itt ugyanis az időt tudod megspórolni, a munkát nem!!! Az edzőink megmutatják, hogy mit kell csinálnod, de végrehajtanod már neked kell a feladatokat. 

Összeszedtük neked több mint két év és több, mint tízezer (10.000!) megtartott Power Plate edzés tapasztalatát a fogyás kapcsán, amit átadunk most neked 3 tanács és kisebb tippek formájában, amivel maximalizálhatod az eredményeidet és a fogyásod:1. LÉGY KITARTÓ!

Fontos, hogy ha belekezdesz egy új mozgásformába, adj időt, amíg kifejti hatását és látod az eredményét is. Ez igaz a Power Plate mozgásformára is ugyanúgy. 1-2 alkalommal semminek nincsen eredménye. 

Gondolj mondjuk a nyelvtanulásra. De jó is lenne, ha néhány nyelvóra alatt már perfektül beszélnénk angolul. Te is tudod, hogy ez nem így megy. Sok sok befektetett idő, tanulás, gyakorlás, nyelvtanozás, szókincs, stb. Akár a fogyás. Egy hét egészséges kajálás és egy hét mozgástól még nem lesz meg az álomalakunk és nem dobunk le 10 kilót… 

Pár alkalom után csak azt tudod eldönteni, hogy mennyire szimpatikus a hely, az edző és a közeg, milyen a hangulat, edzőtársak stb. Ahhoz, hogy lásd az eredményt időd kell adnod magadnak és rendszeresen (kihagyás nélkül) több héten (min. 1-2 hónap) keresztül heti 2-3 alkalommal eddzél. Figyelj arra, hogy ne lankandjon az edzés motivációd!2. KONCENTRÁLJ!

Azonban a kitartás még önmagában nem lesz elég a hatékony fogyáshoz. Amikor edzünk nagy figyelmet kell fordítanunk a feladatok végrehajtására, az edző többek között ezért is van melletted, de neked is ott kell lenned fejben is.

Sajnos sokszor tapasztaljuk, hogy az edző elmondja, megmutatja az adott gyakorlatot, de azt “kicsit nehéznek” érzed és ezért másképpen hajtod végre, ahogy neked “még kényelmes” vagy teljes máshogy, mint ahogyan ő mutatta és hiába mondja, hogy nem jól csinálod, te akkor is ugyanúgy végzed…… De, így sajnos nem fogja hozni a kívánt eredményt. 

Ismered a mondást? – “A változás a komfortzónánkon kívül kezdődik…” Az edző a gyakorlatokat helyetted nem végzi el, ha “csalsz” az nem neki lesz rossz, hanem neked, mert magad miatt edzel. Önmagad csapod be. A végén meg lehet a Power Plate edzést fogod szidni, hogy nem is fogytál, formálódtál, pedig te lejártál heti 2x, mégsem jött a “csoda”? A sikernek nem titka hanem ára van, dolgozz meg érte, mert a befektetett energia és munka mindig megtérül a kérdés csak az, te mennyire veszed komolyan a célod.

Tudtad, hogy a Power Plate Mozgásstúdiónk – egyedüliként Magyarországon – Anyuka barát? Ez azt jelenti, hogy 12 éven aluli gyermek nem jöhet be hozzánk. Nem azért, mert ne szeretnénk a gyerekeket, épp ellenkezőleg, imádjuk őket és szeretnénk, hogy semmi bajuk se essen az edzőtermünkben. Illetve azt is szeretnénk, hogy a hozzánk érkező anyukák maximálisan az edzésükre KONCENTRÁLJANAK! 

Korábban – amikor megnyitottuk a Stúdiónkat, még bejöhettek a gyerekek is – sajnos nem sok kellett egy komoly sérüléshez, amit a gyerek okozott az édesanyának, aki épp nem a gyakorlatára koncentrált, hanem a gyerekre figyelt, hogy mit csinál és egy gyakorlat közben rosszul lépett, kifordult a bokája… Mi azt valljuk, hogy az anyukáknak is kell “Énidő”, legyen az edzés is az és ha már lejön mozogni egyet, tegye is oda magát testben és mentálisan is, ha változást szeretne.

Fontos, hogy meglegyen a kapcsolat az edzett és az edző között, a vendég figyeljen rá.

Mindenki számára elengedhetetlen a maximális koncentráció bármilyen edzésformát is végez – így a Power Plate-en is -, azért, hogy az elvégzett gyakorlatokkal a lehető leghatékonyabb eredményt érje el!Biztos hallottad már, hogy a siker 30%-ban az edzéseden, 70%-ban pedig az étkezéseden múlik. Ez teljesen igaz, bár az előbb említett két pont is (kitartás és koncentráció) nagyon fontos. Bármilyen keményen odateszed magad a Power Plate edzésen és jársz heteken át, ha sz*rul kajálsz szinte semmit nem fog érni. Vagyis talán az állóképességed javul, illetve a csontsűrűséged pedig növeli a gép, de nagy változások nem lesznek.

3. EGYÉL RENDESEN!

Ha minimálisan is, de kérünk, hogy figyelj oda arra amit eszel. Alap, hogy kerüljük a finomított cukrokat, finomlisztből készült termékeket, cukros üdítő italokat. Egyél minél több zöldséget, sovány húsokat és válaszd inkább a teljeskiőrlésű lisztből készült termékeket, de az utóbbit csak módjával fogyaszd, és igyál sok vizet! Add meg a szervezetednek, amire a leginkább szüksége van.

Adnánk + 1 jótanácsot: a sanyargató, gyors megoldásokat kínáló bármilyen fogyókúra nem megoldás, illetve a turmixokat és tablettákat felejtsd el!!! Ezeknek semmi értelme. Sőt! Kifejezetten veszélyesek az egészségi állapotunkra nézve. Ugyanis mi értelme van annak, hogy időszakosan megvonsz magadtól dolgokat és utána visszatérsz a régi kerékvágásba?

A legtöbb fogyókúra, azért hoz esetleges testsúlycsökkentést, mert hatásukra a szervezetben tápanyaghiányos állapot alakul ki és a test igy védekezik. De ez hosszútávon nem fenntartható és nem is működik. Egyszer talán veszítesz a súlyodból, de miután sikeresen átprogramoztad a szervezeted, a raktározó üzemmód miatt többet nem fog működni és visszajönnek a kilók, sőt sokkal több is, mint korábban. 

Legfontosabb, hogy a diéta nem egyenlő fogyókúra! A diéta fogalmát sokan nem is ismerik, ami nem más, mint: Irányított, tudatos táplálkozás valamilyen célból.  Mik lehetnek ezek?: pl. fogyás, hízás, szálkásítás, izomtömeg növelés, hormonális problémák megoldása, stb. 

Fontos, hogy azért adjunk időt magunknak, hogy fogyni tudjunk. Nem megy úgy, hogy egyik napról a másikra leadunk 5 kiló zsírt.

A Power Plate eredményeinek maximalizálása érdekében – illetve természetesen azoknak a fogyni vágyóknak is, akik nem járnak PP edzésre (pl. otthon mozognak) – létrehoztuk a Diétás Étrend.hu oldalunkat.

Életmód és táplálkozási tanácsadókként így tudunk kompletten és tartós megoldást nyújtani, hogy elérd a vágyott alakod. Ezekkel a csomagokkal, vagy a Diétás Receptgyűjteménnyel még hatékonyabban érheted el a célodat, legyen az akár kis vagy akár nagyobb mértékű fogyás, illetve formálódás, akár izomtömeg növelés. Bízunk benne, hogy az alábbi 3 „hogyan fogyjunk le” tanács számodra is hasznos volt és sikerül majd beépítened a mindennapokba, hogy ezáltal te is hatékonyabban tudj megszabadulni a felesleges kilóktól. Ha esetleg még nem ismered még ezt a mozgásformát, próbáld ki a Power Plate-et.